• Los Cristianos

Los Cristianos

geplaatst in: Geen categorie | 0

Een gids voor vakanties naar Los Cristianos in Tenerife

Aan de zuidkust van het Canarische eiland Tenerife is Los Cristianos te vinden. De plaats bevindt zich in de gemeente Arona, tussen de bergen van Chayofita en Guaza. Het is een speciale plek waar je een balans vindt tussen een ontspannen, rustige vakantie en een actievolle reis.

Los Cristianos was ooit een rustig vissersdorp, maar deze plaats is de afgelopen jaren omgetoverd tot een bloeiende kustplaats met een grote veerhaven en een toplocatie als één van de meest gewilde bestemmingen van Tenerife.

Met een laag bevolkingsaantal, is het vissersdorp ideaal om even weg te zijn van alle drukte uit het stadsleven. Het wordt vaak bezocht door toeristen uit de hele wereld die graag het echte landschap willen ervaren zonder geconfronteerd te worden met honderden hotels en flats.

Een korte introductie tot de rijke geschiedenis van Los Cristianos in Tenerife

Los Cristianos dateert uit de 16e eeuw en heeft veel van zijn geschiedenis bewaard voor zijn bezoekers. Veel van de oude gebouwen staan er nog steeds om te verkennen. Bunkers die werden gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er bijvoorbeeld nog steeds zichtbaar, samen met de verschillende vestingwerken waarvan wordt gedacht dat ze zijn opgetrokken om de nazi’s te weren in geval van een aanval.

Er was tot 1888 in Los Cristianos geen hoofdnederzetting, toen het in Spaanse overheidsdocumenten werd erkend als een dorp met een grot en 29 huizen. Naarmate Los Cristianos bekender werd, begon het meer bezoekers te trekken en begonnen mensen zich daar in grotere aantallen te vestigen. Rond de eeuwwisseling van de 20ste eeuw, werd er een havenkade gebouwd om de verzending van lokale producten door een nabijgelegen bedrijf te verzorgen.

De haven en de veerdienst naar La Gomera

De haven werd in 1934 uitgebreid, naarmate het vaker in gebruik werd genomen. Nadien werd het in 1975 nog verder ontwikkeld, om tegemoet te komen aan de veerdiensten tussen Los Cristianos en het nabijgelegen eiland La Gomera, dat als een toeristische bestemming op zichzelf groeide.

Los Cristianos begon internationaal erkend te worden, nadat de Zweedse heer Bengt Rylander in 1956 de stad bezocht in de hoop dat het warme klimaat en de koele lucht een hulpmiddel zou zijn van zijn multiple sclerose. Het bleek inderdaad een oplossing te zijn, zodat hij zich herstelde. Dit nieuws verspreidde zich al snel naar zijn vrienden en kennissen in Zweden, waardoor de stad steeds vaker bezocht werd door Zweden die op zoek waren naar een goed herstel van hun ziekte.

Vakantiebestemming kwam in de jaren zestig

In de jaren zestig kreeg Cristianos erkenning als vakantiebestemming. Vanaf dan trok het veel toeristen en vakantiegangers aan uit heel Europa, vooral uit het vasteland van Spanje. Om tegemoet te komen aan deze toegenomen aantallen toeristen, werden er meer hotels en appartementen gebouwd om de stad te helpen bij het huisvesten van de vele toeristen. Ook werden er heel wat nieuwe villa’s gebouwd om de vele mensen die er kwamen wonen een onderdak te bieden.

Tegenwoordig is het vissersdorp een zeer toeristische bestemming en heeft het een groot aantal faciliteiten voor vakantiegangers die Tenerife bezoeken. Er zijn veel bars, restaurants, nachtclubs, gezinsactiviteiten, winkelcentra, boetieks en cafés te vinden om elke vakantieganger bezig te houden. Ook de grote stranden van Los Cristianos, het nabijgelegen Playa de Las Vistas en Playa de las Americas behoren hiertoe. De stad is nog altijd even populair en blijft als een toeristische bestemming op zichzelf floreren.

Lekker eten in de restaurants

In Los Cristianos zijn er een aantal restaurants die van alles bieden, van Spaans eten tot Italiaans eten, zodat je elke dag van je vakantie een ander soort eten krijgt.

Hotels in Los Cristianos

Hotels zijn in Los Cristianos over het algemeen ontspannen en leuke plaatsen met kwaliteitsservice. Met name het Arona Gran Hotel is een zeer gegeerd en uitstekend hotel. Dit hotel kan je boeken bij TUI, in combinatie met je ticket, of bij Booking.com als je je tickets apart van je hotel wilt boeken.

Arona Gran Hotel Los Cristianos Tenerife

Activiteiten en entertainment

Los Cristianos heeft een heerlijk avond- en nachtleven. Er zijn zowel gedurende de dag, als ’s avonds leuke activiteiten te doen en gezellig entertainment te vinden! Je kan er ook leuk winkelen tijdens de toeristische markt op zondag, maar wees gewaarschuwd, want afdingen is er een must!
Naast winkelen biedt Los Cristianos verschillende activiteiten voor het hele gezin, waaronder golfen, karten, duiken, windsurfen, walvissen kijken en waterparken bezoeken. Als je van een actieve levensstijl houdt, dan is een vakantie in Los Cristianos zeker de plek voor jou!

Los CristianosStranden zijn een van de beste op Tenerife

Als je op zoek bent naar een leuke ontspannen vakantie, dan heeft Los Cristianos enkele van de beste stranden van Tenerife. Met een veilige omgeving voor kinderen, een ontspannen sfeer voor volwassenen en zelfs een klein, verborgen naaktstrand voor degenen onder jullie die zichzelf bloot te durven leggen!

Je ticket reserveren naar Los Cristianos in Tenerife

Als je naar deze plaats op vakantie wilt gaan, kan je een ticket boeken naar de luchthaven van Zuid Tenerife. Deze luchthaven ligt op slechts 14 kilometer afstand van je vakantiebestemming! Er zijn tientallen luchtvaartmaatschappijen die naar deze luchthaven vliegen.