Puerto de la Cruz

geplaatst in: Geen categorie | 0

Een vakantie naar Puerto De La Cruz en La Orotava in Tenerife

Puerto de la CruzPuerto de La Cruz ligt aan de noordwestkust van Tenerife. Het is de meest populaire badplaats in dat deel van het eiland, op slechts ongeveer 35 kilometer van Santa Cruz. Hoewel het een beetje kort is op het strand, biedt het al het andere dat je misschien nodig hebt. Het was oorspronkelijk een klein vissersdorpje, maar het biedt nu een overvloed aan bars, restaurants, winkels en zelfs een casino. Aangezien deze plaats een groot aantal inwoners heeft, zorgt dit ervoor dat het zijn oorspronkelijke gevoel behoudt. Dit maakt het een speciale plek om te bezoeken.

De stranden en de oceaan

De stranden zijn er natuurlijk ontstaan. Ze zijn er bedekt met zwart vulkanisch zand, wat typerend is voor veel stranden in dit deel van de wereld. Het is er niet altijd geschikt om in het water te zwemmen, omdat het tij behoorlijk sterk kan zijn. Dit komt door een gebrek aan een natuurlijk rif. Echter, een zwembad met zeewater ligt er op slechts een paar honderd meter van de kust. Dit zwembad werd ontworpen door Cesar Manrique, een kunstenaar uit Lanzarote die helaas is overleden.]

Een wandeling door de straten van Puerto De La Cruz

De straat Avenida de Colon leidt naar een doolhof van zijstraten, omzoomd met winkeltjes waar koopjes te vinden zijn zoals alcohol, sieraden en kant. Het traditionele hoofdplein van de stad moet zeker bezocht worden tijdens een vakantie naar deze plaats, om er de bruisende atmosfeer te ervaren. Het oude deel van de stad is er al jaren charmant, onschuldig en onveranderd.

Het Plaza de Charco plein wordt er ‘s avonds bevolkt door een aantal straatartiesten. Het is er ideaal om een drankje te drinken, terwijl je er een gezellige tijd beleeft.
Als je in de stad wandelt, breng dan ook zeker een bezoek aan het kasteel van San Felipe. Het is een burcht uit de 12e eeuw die bescherming bracht aan de stad.

De Orotavavallei

De stad ligt in de prachtige Orotavavallei. Ze meet 10 op 11 kilometer en strekt zich uit van de noordkust tot ongeveer 2.000 meter hoogte, aan de noordelijke voet van de Pico del Teide, of kortweg El Teide. In het westen en het oosten wordt het dal begrensd door twee steile hellingen, respectievelijk de Ladera de Tigaiga en de Ladeira de Santa Ursula. De vallei dankt zijn naam aan La Orotava, de grootste stad in de omgeving. Andere steden die er ook liggen, zijn Los Realejos en uiteraard ook Puerto de la Cruz. In het tijdperk van de Guanchen, vóór de verovering door de Spanjaarden in 1496, stond de vallei bekend als Taoro.

Een bezoek aan La Orotava

Het schilderachtige oude centrum van La Orotava ligt op amper 6 kilometer van het indrukwekkende vakantieoord Puerto de la Cruz, waardoor het een verleidelijke dagtocht is om te ondernemen. De naam, La Orotava, betekent weelderige vallei. Dit weerspiegelt de rijkdom van de omringende weelderigheid van de Orotavavallei. De stad breidde zich in het verleden snel uit, omdat de vlaktes rond vallei volstonden met gewassen die al sinds de 16e eeuw voor de rijkdom in het gebied zorgen.

Attracties in de stad La Orotava

La Orotava is echt goed bewaard gebleven, hoewel het een vrij oude stad is, met een labyrint van steile en geplaveide straten in het centrum ervan. De indrukwekkende herenhuizen langs de straten, zijn de moeite waard om te bewonderen. Ze werden gebouwd volgens de typische, Canarische stijl. Enkele van deze herenhuizen zijn toegankelijk gemaakt voor het publiek. Een dergelijk herenhuis is het museum waar lokale ambachten te zien zijn, genaamd Latin American Craft Museum of Tenerife – MAIT.

Voorzieningen voor toeristen

Er is een lokale bus die de straten van La Orotava met elkaar verbindt. In de stad zijn verschillende delen die je kan bezoeken, waaronder het toeristische centrum en ook de oude wijk. Er is een toeristisch kantoor gelegen, waar je de gewenste informatie kan krijgen.

Lekker eten in de omgeving

In de omgeving kan je lekker eten. Enkele specialiteiten die je er zeker moet uitproberen, zijn onder andere de lekkere tapas en de lokale omeletten. In veel restaurants wordt een indrukwekkende menuselectie aangeboden. Zo kan er je bijvoorbeeld een geheim recept proeven met fijne, verse tong en garnalensaus. Het is er een verrukkelijk gerecht waar je zeker van zal genieten. Ook zijn er andere eetgelegenheden te vinden die smakelijke lokale snacks serveren, zoals geroosterde kazen die worden geserveerd met ropa vieja of mojos.

Een bezoek aan Loro Parque in Puerto de la Cruz

Wanneer je Puerto de la Cruz bezoekt, zul je zien dat er een aantal plaatsen zijn die je kunt bezoeken. Een van deze uitstapjes die jouw gezin kan genieten, is die van Loro Parque. Op deze locatie vind je de interessante dierentuin van Puerto de la Cruz. Deze dierentuin is genoemd naar de papegaaien die het park begonnen. De dierentuin is er vrij groot, met onder andere walvissen, papegaaien, leeuwen, pinguïns, zeeleeuwen en vele andere dieren.

Je ticket kopen naar Puerto de la Cruz

De luchthaven die het dichtste is gelegen tegen Puerto de la Cruz, is de luchthaven Tenerife Noord. Dit ligt op slechts 21 kilometer van de bestemming. Het is dus aan te raden om tickets te reserveren op deze luchthaven. Van daaruit staan er auto’s en bussen klaar die je naar je verblijf brengen.

Je kan er ook voor kiezen om te landen op de luchthaven Tenerife Zuid, maar deze is met 40 kilometer verder afgelegen van Puerto de la Cruz.