Los Gigantes

Een reisgids voor vakanties naar Los Gigantes in Tenerife

Los GigantesDe stad Los Gigantes is één van de mooiste die Tenerife te bieden heeft.

Het is een klein, rustig stadje met als belangrijkste punt de jachthaven, die ruimte biedt aan honderden ligplaatsen. Vaak ligt deze haven vol met elegante, exotische jachten.

De stad is een zeer heuvelachtige plek, waardoor je er heel leuk kan wandelen.

Deze geweldige vakantiebestemming op de Canarische Eilanden, ligt in een rotsachtige baai aan de Atlantische Oceaan, dichtbij Puerto de Santiago.

Een boottocht naar de kliffen van Los Gigantes

Los Gigantes

Vanuit de jachthaven kan je een boottocht maken naar de voet van de kliffen van Los Gigantes, waar je de onmetelijkheid en schoonheid van deze 800 meter grote monolieten in het echt kan bewonderen. De officiële naam hiervan zijn de Acantilados De Los Gigantes. Vrij vertaald betekent dit: de kliffen van de reuzen. Deze kliffen doen denken aan de Griekse mythologie van Jason en de Argonauten. Als je langs de kliffen vaart, zal je zeker en vast een kippenvelmoment ervaren! Het is er de perfecte scène voor een romantische vakantie.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Hoewel het er rustiger is dan op de rest van de drukke vakantieoorden in Tenerife, betekent een vakantie in Los Gigantes niet dat er niets te doen is. Het zien van bezienswaardigheden is er onvermijdelijk, gezien de enorme omvang van de meeste van hen. Ook kan je er andere activiteiten ondernemen, zoals watersporten, wandelen, winkelen en plezier beleven in de waterparken. Al deze activiteiten zijn op korte afstand mogelijk. Het geweldige aan Tenerife is dat er niets te ver weg is. Via een korte autorit kan je er al een dagje op uittrekken en doen wat je het beste uitkomt. Alles is binnen handbereik gelegen op dit magisch mooie eiland.

Het centrum

Los GigantesHet is leuk om het centrum van de stad te verkennen. Er zijn een groot aantal bars en restaurants gelegen, waar het altijd leuk is om te vertoeven en waar er ook lekker eten te krijgen is. De visspecialiteiten zijn er de moeite waard om te proberen.
Ook heeft Los Gigantes een voetgangerscentrum met winkels, restaurants en bars die er rond de oude kerk liggen. Aangezien de plaats in de rotswand is gebouwd, kunnen de steile smalle straatjes die van de kust naar de hoofdstad leiden, een behoorlijke uitdaging vormen.

Waterexcursies bij Acantilados de los Gigantes

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het leven op zee, biedt Acantilados de los Gigantes tal van waterexcursies vanuit de jachthaven met onder andere duiksessies, boottochten met een glazen bodem en ook enkele ervaringen met walvissen en dolfijnen. Enkele boottochten vanuit de jachthaven kunnen je ook naar het ongerepte eiland La Gomera brengen voor een prachtig onbedorven eilandavontuur.

Attractieparken en waterparken

Als je een aantal energieke kinderen hebt om te entertainen, kun je ook een aantal van de vele attractieparken en waterparken op het hele eiland uitproberen.

De stranden

Als je een strand zoekt dat uniek is aan andere stranden, moet je het strand van Los Gigantes bezoeken. Het prachtige zandstrand aan de voet van de kliffen zorgt ervoor dat je kunt zonnebaden met een spectaculair uitzicht! Vlakbij is ook het strand Playa La Arena gelegen. Het is opnieuw een prachtige strand, met aangenaam zwart zand. In het verleden heeft dit strand prijzen gewonnen voor zijn netheid! Of de stranden jouw passie zijn of niet, in Los Gigantes zal je hiervoor zeker gepassioneerd zijn!

Hotels en andere verblijven

Met een fijne selectie van hotels, vakantiehuizen en appartementen in Los Gigantes, zal je zeker een geschikt verblijf vinden. Ze bieden er allemaal een spectaculair uitzicht op de omgeving. Je ervaart er de relatieve rust van de stad, waardoor een vakantie er gewoon genieten is!

Waarom Los Gigantes een geweldige plek is voor je vakantie op Tenerife

Los Gigantes is een ontspannen vakantiebestemming, ver weg van het bruisende nachtleven van de mega-resorts in andere delen op het eiland. Je kunt er in alle rust genieten van een zorgeloze vakantie, zonder dat je de hele nacht last hebt van een feestvierende menigte. Het is een typische vakantiebestemming om als koppel naartoe te gaan en te genieten van ontspanning. Ook is de plaats zeer geschikt voor het doorbrengen van een familievakantie. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk die je kan ondernemen met kinderen in een familiale omgeving.

Je ticket kopen naar Los Gigantes in Tenerife

Als je naar Los Gigantes op vakantie wilt gaan, moet je een ticket kopen naar dit Canarische eiland. Het gemakkelijkste is om een vliegticket te boeken naar de luchthaven Tenerife Zuid, aangezien dit op een afstand van ongeveer 24 kilometer de dichtstbijzijnde luchthaven is. De luchthaven van Tenerife Noord is namelijk ongeveer 55 kilometer van de bestemming gelegen. Vanuit beide luchthavens zijn er shuttlediensten en taxi’s beschikbaar die je naar Los Gigantes kunnen voeren.

 

Rating post

Tenerife